Beelden van Morgan’s leven in Loro Parque

- 27-12-2011 - news

Sinds een aantal dagen circuleert er filmmateriaal op internet waarop de orka’s van Loro Parque te zien zijn. Deze beelden zijn gemaakt door een toerist en op de video is te horen dat een medewerker van Loro Parque vertelt dat het ruw spel is. De Orka Coalitie kreeg sterk de indruk dat Morgan achterna gezeten werd door de andere orka’s en dat er meer aan de hand was dan simpelweg ruw spel, maar besloot de beelden eerst voor te leggen aan experts, alvorens hier uitspraak over te doen.

Orka deskundigen concluderen naar aanleiding van de beelden dat de achtervolgingen van de andere orka’s zeker geen spelletjes zijn. Op de beelden is te zien dat Morgan keer op keer weg probeert te komen maar door de andere twee orka’s (Skyla en Kohana) gevolgd en opnieuw aangevallen wordt. Morgan kan deze orka’s niet ontvluchten. Voor Morgan zal dit zeer vermoeiend en stressvol zijn, nog afgezien van de angst en fysieke pijn die zij moet doorstaan. In het filmpje zijn ook duidelijk bijtwonden te zien op het lichaam van Morgan.

Vorige week werd er beeldmateriaal openbaar gemaakt van Morgan met verwondingen aan haar rugvin. En nu duiken er dus beelden op van Morgan die wordt aangevallen. Het Dolfinarium doet echter alsof er NIETS aan de hand is. Op de site www.kraamkamer.nl, waar het dolfinarium een blog bijhoudt over Morgan, wordt beweerd: ‘Morgan is fanatiek aan het spelen met Skyla en Kohana’. Volgens het dolfinarium gaat alles van een leien dakje.

Wij vragen ons af of het dolfinarium werkelijk zo begaan is met het welzijn van Morgan. Het is bijvoorbeeld verbazingwekkend dat Steve Hearn (Morgan’s trainer in dolfinarium Harderwijk, waar Morgan vertrouwen in had en de laatste anderhalf jaar de belangrijkste constante factor in haar leven was) haar al na één week in Loro Parque achter liet. Zeker voor een dier als een orka, waarvoor sociale banden belangrijk zijn, is dit een aangrijpende verandering. In het stappenplan voor de vrijlating van Morgan zou dit bijvoorbeeld heel geleidelijk en langzaam gebeuren!

Volgens de Orka Coalitie is Morgan het slachtoffer geworden van een miljarden industrie. Middels een bodemprocedure proberen wij alsnog gerechtigheid voor Morgan te behalen en wij hopen haar daarmee op tijd uit Loro Parque te kunnen krijgen. Het mag duidelijk zijn dat het dolfinarium hier niet de “adoptie” familie heeft gevonden die Morgan nodig heeft.

Update: De maker van de beelden – fan van Loro Parque – heeft na alle ophef (mogelijk op verzoek van Loro Parque) de beelden verwijderd. Gelukkig staan de beelden inmiddels op meer plekken online, dus we konden deze nogmaals embedden in deze site.

Comments / Reacties

4 Responses to “Beelden van Morgan’s leven in Loro Parque”

 1. jackie says:

  fields@sang.launchings” rel=”nofollow”>.…

  hello!!…

 2. Lloyd says:

  hone@sewer.rusks” rel=”nofollow”>.…

  спс….

 3. casey says:

  decorticated@pops.cycly” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!!…

 4. wayne says:

  spotlights@freinkel.guthman” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….